Získejte SLEVU 3% - stačí se registrovat

Recept na nejlepší čokoládový dort

Máte slabost pro čokoládové dorty a neustále hledáte nové recepty? Vyzkoušejte nejlepší čokoládový dort, který obsahuje nejen kakao, ale i vysoký podíl kvalitní hořké čokolády. Vyvolá ve vás smyslový orgasmus a dostane na kolena zarputilé odpůrce sladkého. Nenechte si ujít následující recept na nejlepší čokoládový dort, jaký se kdy na internetu objevil!

chocolate-cream-with-toppings

Čokoládový dort pro slavnostní i běžné příležitosti

Jistě i vy máte oblíbené recepty na moučníky, zákusky a dorty, ke kterým se rádi vracíte. Na žádné narozeninové oslavě ani při dalších událostech nesmí chybět čokoládový dort. O pozitivech kvalitní hořké čokolády bylo napsáno mnoho studií a můžeme jen potvrdit, že obsahuje vysoký podíl antioxidantů a rozzáří vám pochmurné dny. Hořkou čokoládu si dopřávejte pravidelně a zakomponujte ji do receptů na sladké dobroty. Snadno z ní připravíte čokoládové těsto, čokoládový krém nebo čokoládovou polevu.

Našli jsme čokoládovou dokonalost!

My z e-shopu Rigalli.cz nedáme na čokoládu dopustit a stejně to mají i naši zákazníci. O jednom dlouhém večeru jsme si sedli k počítačům a pečlivě jsme pročetli desítky receptů. Objevili jsme jeden dokonalý recept na nejlepší čokoládový dort, o který se s vámi chceme podělit. Musíme vás ale upozornit na to, že se vám budou sbíhat sliny a co nejdříve poběžíte pro suroviny na tento skvostný dort se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou!

coffee-wood-sweet-dark-food-macro-852824-pxhere.com

Recept na nejlepší čokoládový dort

Receptů není nikdy dost. Troufáme si tvrdit, že tento recept nalezne čestné místo ve vaší domácí kuchařce.

Suroviny na luxusní čokoládový dort:

Čokoládové těsto:

  • 80 g hladké mouky
  • 125 g najemno mletých lískových oříšků
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 280 g hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 25 ml silné kávy
  • 5 vajec
  • 220 g třtinového cukru

Smetanový krém:

  • 200 g krémového sýru (např. Lučina, Buko nebo Philadelphia)
  • 100 ml javorového sirupu
  • 2 kelímky smetany ke šlehání

Na namazání:

  • podle chuti ovocný džem

Čokoládová poleva:

  • 200 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla

Na ozdobu:

Postup:

  • Těsto: Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Mezitím v míse promíchejte ořechy, mouku, kypřicí prášek a kakao. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a do tekuté směsi vmíchejte teplou kávu a vyšlehejte vaječné žloutky. V jiné míse vyšlehejte sníh z bílků, a jakmile se začne zpevňovat, zašlehejte do nich cukr. Sníh zlehka vmíchejte do čokoládové směsi, a nakonec do ní zapracujte směs oříšků s moukou. Těsto nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte asi 30 minut.
  • Krém: Sýr našlehejte s javorovým sirupem. V jiné misce ušlehejte dotuha vychlazenou smetanu a vmíchejte ji po částech do našlehaného sýru. Upečený korpus nechte 10 minut odpočinout ve formě. Poté ho vyndejte a dejte ho vychladnout na mřížku. Vychladlý korpus v polovině příčně rozkrojte dlouhým tenkým nožem a spodní část potřete podle chuti džemem a krémem.
  • Poleva: Čokoládu nastrouhejte nahrubo a smíchejte ji v misce s máslem. Za pomalého, stálého míchání rozpusťte směs ve vodní lázni. Polevu nechte asi 10 minut zchladnout a občas ji během těchto minut promíchejte. Poté ji nalijte na dort a rozetřete ji po jeho povrchu i obvodu.
  • Dozdobení: Nejprve si připravte čokoládové hobliny. Rozpuštěnou hořkou čokoládu rozetřete nožem v tenké vrstvě na pečicí papír a překryjte ji dalším kusem papíru. Čokoládovou vrstvičku rozprostřete od středu k okrajům a uhlaďte. Oba papíry srolujte a trubičku nechte vychladnout. Po rozbalení ztuhlá čokoláda popraská a sloupne se z papíru v dlouhých hoblinách. Podle fantazie ozdobte dort hoblinami a máslovými sušenkami.

Podělte se s námi, jak se vám tento fantastický čokoládový dort povedl. Můžete mu dát sváteční podobu nebo si ho udělejte jen tak za odměnu, až překonáte nějaké těžké období.

Čokolády na vaření u nás skladem